Biscuiți “aperitiv” rapizi și foarte gustoși! Numele mi-a fost inspirat tocmai de ingredientele pe care le-am folosit: măsline, brânză și roșii pe care le găsim în toate aperitivele clasice. Sunt ideali pentru nelipsitele gustări din afecțiunile gastrice, pentru gustările celor mici sau pur și simplu pentru ronțăielile dintre mese, cum sunt și biscuiții cu nucă și stafide ( rețeta aici).
Ingrediente:
- 150 gr făină integrală
- 50 gr unt rece
- 70 gr brânză ricotta
- 30 gr măsline fără sâmburi ( desărate parțial dacă este cazul ) tocate
- 20 gr roșii deshidratate tocate
Făina se amestecă împreună cu untul tăiat cubulețe până obținem o consistență asemănătoare pesmetului. Adăugăm ricotta, măsline și roșiile deshidratate tocate mărunt. Amestecăm totul, intindem aluatul obținut și decupăm biscuiții.
Se pun în tavă pe hârtie de copt și se introduc în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru cca 15 – 20 de minute.
Spor la ronțăit!