Diversificare Familie Retete Gastrita

Brioșe cu banană și curmale

Brioșele sunt întotdeauna o variantă rapidă pentru a prepara o gustărică pentru toata familia😊! De când cu gastrita mea și cu diversificarea puișorului meu mic, am căutat să pregătesc preparate care se pot servi în ambele cazuri 😊! Diversificare nu înseamnă doar piureuri, ci o alimentație variată, sănătoasă, potrivită stomăcelului firav al unui copil.

O mamă încearcă tot timpul să pregătească pentru copil mâncăruri sănătoase, folosind alimente cât mai naturale. Unui copil mic nu i se oferă zahăr, sare, afumături, acrituri, mezeluri sau alte alimente nocive organismului. Atunci, cum să nu fie alimentația unui copil potrivită și persoanelor cu probleme gastrice, cu diabet sau alte afecțiuni care necesită un anume regim alimentar?

Brioșele pe care vi le propun astăzi sunt foarte rapide, simple de preparat și foarte gustoase. Eu am ales să nu folosesc deloc zahăr deoarece am considerat că banana și curmalele vor îndulci suficient preparatul.

Astfel, folosind doar fructe, preparatul este adecvat si persoanelor care suferă de diabet iar faptul ca folosim banana si curmalele, alimente “prietenoase” cu problemele stomacului, le puteți prepara cu încredere dacă suferiți de ulcer sau gastrită!

Ingrediente:

  • 90 gr făină
  • 70 gr unt topit
  • 1 ou
  • 150 gr iaurt
  • 5 curmale tocate
  • 1 banană mică
  • 2 linguri migdale măcinate
compozitia de brioșe cu banana si curmale

Banana se pasează cu furculița și se adaugă oul. Se bat împreună, adăugăm untul, iaurtul, migdalele și curmalele tocate și amestecăm ușor cu un tel in timp ce adăugăm făina, puțin câte puțin. “Crema” rezultată se pune în forme de brioșe și se dă la cuptor preîncălzit la 180 grade pentru 25-30 minute.

Poftă bună!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares
error

Va place acest blog? Raspanditi vestea :)

Inline