Cartofi cu coaste de porc la cuptor – delicios, ce pot sa spun mai mult ( nu ezitați să încercați și mușchiul file – rețeta aici )? Vă veți convinge singuri dacă veți încerca această rețetă!
Ingrediente:
- 1 kg coaste de porc
- 1 kg de cartofi
- pătrunjel
Baiț:
- 5 linguri ulei de măsline
- 5 căței de usturoi pisați
- o linguriță boia dulce
- cimbru, oregano, rozmarin, maghiran
- sare
- 150 ml vin roșu
- sare ( opțional )
Se pune baițul peste carne, se amestecă, se acoperă și se lasă peste noapte la frigider. A doua zi se curăță cartofii, se pun în vas termorezistent, se toarnă baițul lăsat de la carne și se amestecă. Se pune carnea peste cartofi, se acoperă cu staniol și se dă la 170 grade pt o oră jumătate. Se dă staniolul la o parte și se mai lasă 45 min. Se pune pătrunjel.
Poftă bună!