Diversificare Familie Retete Gastrita

Cartofi la cuptor cu roșii cherry și aripioare de pui

“Cartofii la cuptor cu roșii cherry si aripioare de pui” cred că poate fi un preparat pe placul întregii familii. Eu am ales să adaug și puțină ceapă verde ( se poate înlocui cu ceapă roșie ) și usturoi verde ( se poate înlocui cu grăunți de usturoi ) pentru un plus de savoare!

Cum am evitat foarte mult timp să consum ceapă și usturoi din cauza problemelor gastrice, am ales să mă bucur de aroma lor prin a le folosi în preparate adăugându-le de la început, împreună cu toate celelalte ingrediente și nu la final!

Ingrediente:

  • 1 kg de cartofi
  • 2 fire usturoi verde (doar partea albă)
  • 2 fire ceapă verde ( doar partea albă)
  • 5 roșii cherry
  • 2 linguri zeama de lămâie
  • ulei de măsline
  • cimbru
  • sare după preferință
Cartofi la cuptor cu roșii cherry, usturoi verde, ceapă verde și aripioare de pui

Cartofii se curăță și se taie cubulețe. Ceapa și usturoiul verde se taie bucăți măricele. Se stropesc cu ulei de măsline, se presară sare si cimbru și se amestecă. Se pune carnea deasupra stropită cu ulei de măsline și zeama de lămâie, se acoperă cu folie de aluminiu si se dă la cuptor preîncălzit la 200 pentru 40 minute. Se dă folia la o parte și se mai lasă alte 40 minute.

La fel de savuroase sunt și roșiile umplute cu carne de pui ( rețeta aici )!

Poftă bună!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares
error

Va place acest blog? Raspanditi vestea :)

Inline