Diversificare Familie Retete Gastrita

Cartofi umpluți

Cartofii umpluți sunt mai mult decât potriviți pentru un prânz sau o cină în familie! Chiar dacă durează puțin până sunt gata, rezultatul final merită tot efortul😋!

Se pot oferi cu încredere în diversificarea celor mici, după vârsta de 1 an. Eu nu am mai adăugat sare, tocmai pentru că voiam să ii ofer și celei mici și am considerat că sarea pe care cașcavalul sau brânza Gouda o conțin este suficientă!

Puteți să încercați această rețetă și în regimul de gastrită, eventual omiteți cașcavalul sau brânza Gouda în cazul în care știți că nu vă simțiți bine după ce le consumați! Așa cum se știe, alimentația în afecțiunile gastrice este subiectivă și ceea ce mie imi face bine, altcuiva îi poate provoca arsuri gastrice sau alte neplăceri!

Ingrediente folosite ( pentru 4 persoane ):

  • 6 cartofi medii
  • 50 gr ricotta ( sau brânzică de casă)
  • 150 gr brânză Gouda sau cașcaval
  • 100 gr smântână
  • 2 ouă
  • cepșoară
  • sare ( opțional )
Cartofi umpluți cu cașcaval

Cartofii se spală și se înțeapă din loc în loc cu furculița. Se pun in tavă pe hârtia de copt și introduce tava în cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru o oră!

După ce a trecut o oră, se scot cartofii din cuptor, se taie pe jumătate ( pe lung ) și se scobesc cu grijă, fără să rupem “pereții “.

Miezul cartofilor, pasat se amestecă bine împreună cu celelelate ingrediente ( mai oprim puțină Gouda pentru pus deasupra ). Se umple fiecare jumătate cu pasta rezultată, se presară brânză Gouda sau cașcaval și se reintroduce tava la cuptor la 200 grade 25 minute.

Se poate observa cum brânza Gouda gratinează frumos cartofii! Se scoate tava din cuptor și se servesc cartofii calzi!

Cartofi umpluți cu cașcaval, smântână și ricotta

Vă invit să încercați și brioșele cu broccoli și brânză Gouda (rețeta aici ).

Poftă bună vă doresc 🤗!

Please follow and like us:

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares
error

Va place acest blog? Raspanditi vestea :)

Inline