Chec cu morcov și nucă pentru o gustare puțin ieșită din tipar! Ne-am obișnuit să folosim legumele doar în preparate sărate, însă anumite legume se pot folosi și pentru prepararea unor deserturi delicioase! Unul dintre aceste preparate este și checul cu morcov al cărui gust este desăvârșit prin adăugarea nucilor!
Ingrediente:
- 4 ouă
- 4 linguri de făină
- 4 linguri ulei de măsline
- scorțișoară
- nucșoară
- 100 gr miez de nucă mărunțit
- 200 gr morcov
- 1 lingură nucă de cocos rasă
- coajă de portocală bio
- 3 linguri zahăr brut ( sau 2 linguri sirop de arțar)
- pudră sau extract de vanilie ( opțional)
Morcovii se curăță și se dau pe răzătoarea mică iar miezul de nucă se mărunțește. Cele 4 ouă se sparg și se separă albușurile de gălbenușuri. Se bat albușurile spumă și se adaugă zahărul. Se continuă mixarea și adăugăm pe rând cele patru gălbenușuri.
Cu o lingură de lemn încorporâm ușor miezul de nucă, nuca de cocos, coaja de portocală, morcovul ras, nucșoară și scorțișoara. La final adăugăm încet, cu mișcări de jos în jos, făina. Într-o tavă de chec punem hârtie de copt și turnăm compoziția rezultată.
Punem tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute.
Dacă și vouă vă plac preparatele cu nucă, vă invit să încercați și rețeta de biscuiți plini de nucă și stafide ( rețeta aici).
Poftă bună!