Weekendul este momentul pe care îl așteptăm cu toții pentru a petrece câteva momente “pline” și frumoase în familie. Așa că, m-am gândit să improvizez o gustare rapidă, care să nu imi răpească mult timp, dar care să fie pe placul tuturor😊. Am aruncat o privire prin frigider și m-am hotărât să fac niște “clătite”/” plăcinte “, fiecare cum vrea să le spună….
Ingrediente:
- 100 gr cașcaval ras
- 200 ml lapte bătut
- 6-8 linguri de făină
Se amestecă laptele bătut cu cașcavalul ras și făina ( se adaugă făină până obținem o compoziție puțin mai groasă decat cea de clătite). Se unge o tigaie cu puțin ulei de măsline și cu o lingură se toarnă compoziția obținută. Se lasă până când se rumenește și “aluatul” începe să se usuce. Se întorc și se lasă până se rumenesc ușor. Clătitele vor avea o consistență relativ moale.