Clătite – un desert care ne duce cu gândul la magicul tărâm al copilăriei!
Ingrediente:
- 1 ou
- 250 ml lapte
- esență naturală de vanilie
- 1 lingură ulei de măsline extravirgn
- 140 gr făină
- 1 lingură sirop de arțar
- 1 linguriță unt pentru uns tigaia
Mod de preparare:
Se bate oul cu un tel și se amestecă împreună cu laptele, uleiul de măsline, siropul de arțar și esența de vanilie. Se adaugă treptat făina, și se amestecă energic pentru a evita formarea cocoloașelor. Se acoperă vasul cu folie alimentară și se introduce în frigider pentru 20 de minute.
Ungem o tigaie antiaderentă cu foarte puțin unt și începem să facem clătitele turnând câte puțin din compoziție, cât să formăm un strat subțire și uniform de aluat. Lăsăm fiecare clătită câte 20 de secunde pe fiecare parte, până se rumenește ușor.
Poftă bună!