Crema de ton sau paté-ul de ton reprezintă o variantă ideală de cremă tartinabilă când vrem să savuram și altceva înafară de paté ul clasic de ficat ( rețeta mea aici ) sau crema de brânză!
Fata mea adoră peștele, de aceea încerc să gătesc pește măcar o dată pe săptămână, sub diferite forme!
Pentru că reîncepuse școala și aveam nevoie de idei pentru pachețel, am ajuns la această cremă tartinabilă de ton. Eu am ales să o pregătesc folosind brânzică de casă preparată în prealabil din lapte și iaurt. Deasemenea, nu am mai adăugat deloc sare suplimentar, dar dacă doriți…o puteți face!
Ingrediente:
- conserva de ton in suc propriu Rio Mare ( 80 gr )
- 80 gr brânzică de casa sau ricotta
- 2 linguri smântână
- cepșoară tocată ( sau mărar )
- o lingură zeamă de lămâie
Tonul se scurge bine și se pune în blender împreună cu brânzica de casă, smântâna și zeama de lămâie. Se blendează până obținem o pastă omogenă. Se adaugă cepșoara si se încorporează.
Poftă bună!