Diversificare Familie

Crema tartinabilă de ton

Crema de ton sau paté-ul de ton reprezintă o variantă ideală de cremă tartinabilă când vrem să savuram și altceva înafară de paté ul clasic de ficat ( rețeta mea aici ) sau crema de brânză!

Fata mea adoră peștele, de aceea încerc să gătesc pește măcar o dată pe săptămână, sub diferite forme!

Pentru că reîncepuse școala și aveam nevoie de idei pentru pachețel, am ajuns la această cremă tartinabilă de ton. Eu am ales să o pregătesc folosind brânzică de casă preparată în prealabil din lapte și iaurt. Deasemenea, nu am mai adăugat deloc sare suplimentar, dar dacă doriți…o puteți face!

Ingrediente:

  • conserva de ton in suc propriu Rio Mare ( 80 gr )
  • 80 gr brânzică de casa sau ricotta
  • 2 linguri smântână
  • cepșoară tocată ( sau mărar )
  • o lingură zeamă de lămâie
Crema tartinabilă de ton

Tonul se scurge bine și se pune în blender împreună cu brânzica de casă, smântâna și zeama de lămâie. Se blendează până obținem o pastă omogenă. Se adaugă cepșoara si se încorporează.

Poftă bună!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares
error

Va place acest blog? Raspanditi vestea :)

Inline