drb de pasare delicios din ficat de pui si piept
Diversificare Familie Retete Gastrita

Drob de pasăre

Drobul de pasare, un reparat potrivit pentru orice ocazie! Paștele are o însemnătate și o încărcătură emoțională aparte, profundă, diferită de emoția Crăciunului, dar în același timp ambele păstrează un element esențial: dorința de a petrece aceste emoții alături de cei dragi, în sânul familiei, de a ne așeza cu toții la masă în jurul bunătăților pregătite cu această ocazie. Printre preparatele tipice Paștelui se numără și drobul. De această dată am ales sa pregătesc un drob de pasăre din dorința de a oferi din el si Amaliei, fetița mea de 1 an, dar și de a fi un preparat ” ușor” pentru problemele mele gastrice. Se poate pregăti oricând, nu doar cu ocazia Paștelui.

Am folosit următoarele ingrediente:

  • 500 gr ficăței de pui
  • 500 gr piept de pui dezosat
  • 3 ouă crude +1 pentru uns
  • 4 fire ceapă verde ( am folosit decât partea albă)
  • pătrunjel, mărar, cimbru
  • o linguriță de sare ( opțional)

Modul de preparare:

Ficatul l-am spălat, l-am curățat foarte bine de pieliță și impurități și l-am lăsat peste noapte la frigider în lapte. A doua zi l-am pus la fiert 10 minute, iar separat am fiert pieptul de pui…tot 10 minute. Le-am luat de pe foc, le-am clătit sub un jet de apă și le-am tocat bucățele mărunte, la cuțit. Am adăugat cele 3 ouă și restul ingredientelor și le-am blendat până a rezultat o compoziție omogenă, ca o pastă.

Am pus hârtie de copt în tavă și am așezat ușor compoziția cu ajutorul unei linguri de lemn. Am nivelat și am uns drobul cu un ou bătut. Se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru cca 40 minute. Multe persoane au impresia că ceapa verde provoacă arsuri gastrice si ar trebui evitată dacă aveți afectiuni de acest tip. Însă ceapa folosită la drob este fragedă și se gătește împreună cu restul ingredientelor, la cuptor. Ar putea sa producă probleme gastrice doar dacă se consumă crudă, prăjită sau calită ( ceea ce nu este cazul in acest preparat ).

A ieșit foarte gustos, agreat de întreaga familie, potrivit și pentru copii mai mici iar ceapa a oferit preparatului un gust plăcut, dulceag.

Poftă bună!

Please follow and like us:

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares
error

Va place acest blog? Raspanditi vestea :)

Inline