Focaccia 1
Diversificare Familie Retete Gastrita

Focaccia

Focaccia – un preparat specific bucătăriei italienești, o pâine care are la bază folosirea uleiul de măsline și a diferitelor ierburi aromatice ( busuioc, rozmarin etc ). Toppingurile folosite pentru focaccia pot fi diverse, cu diferite arome și combinații de ingrediente. Eu am ales să folosesc roșii uscate, dar mergea foarte bine adăugat puțin parmezan.

Ingrediente:

  • 500 gr făină
  • 1 lg sare ( opțional)
  • 7 gr drojdie
  • 250 ml apa calda
  • 90 ml ulei măsline.

Se pun ingredientele într-un castron, se amestecă toate și se frământă cca 5 – 10 minute până obținem un aluat elastic. Se unge o tavă cu ulei de măsline, se întinde aluatul, se acoperă și se lasă la dopsit 30 minute. După cele 30 de minute “băgăm” degetele în făină și facem gropite în aluat. Punem roșii uscate tocate, oregano și busuioc uscat și se bagă tava în cuptorul preîncălzit 25 minute la 200 grade.

Focaccia

Poftă bună!

69 / 100 SEO Score
Please follow and like us:
Follow by Email
Facebook
Twitter
Pinterest
Pinterest
Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares
error

Va place acest blog? Raspanditi vestea :)

Inline