Diversificare Familie Retete Gastrita

Gofre cu mascarpone și căpșuni

Gofre cu mascarpone și căpșuni – un desert rapid si ușor ( mai mult aștept după aparat să se dacă, decat prepararea în sine 😅 ). Eram mereu fascinată când se organiza vreun festival în orașul în care locuiesc și găseam aceste “gofre” cu diverse toppinguri. De multe ori le și testam….nu pe toate 😁. Asta, până m-am hotărât să îmi achizitionez propriul aparat de gofre.

M-am gândit că nu poat fi chiar așa de complicat de făcut aceste “gofre”. Și chiar așa este! După ce le faci prima dată, o să vrei să le tot faci! Sunt pe placul tuturor! Cu ingredientele se poate “umbla” după bunul plac. Toppinguri sunt o mulțime 😍! Prin urmare, cum să nu le preparăm?

Ingrediente uscate:

  • 250 gr făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1-2 linguri de zahăr sau o lingură sirop de arțar ( eu nu am folosit niciun indulcitor, căpșunile fiind suficient de dulci )

Ingrediente umede:

  • 400 ml lapte
  • 2 ouă
  • 100 gr mascarpone
  • căpșuni tocate

Se bat cele doua ouă și se amestecă împreună cu laptele, mascarponele si căpșunile tocate mărunt. Separat se amestecă făina cu praful de copt și dacă se dorește se poate adaugă 1-2 linguri de zahăr ( eu nu am folosit, am avut căpșuni suficient de dulci ). Amestecul de făină se cerne peste amestecul umed și încorporează ușor.

Aparat de gofre

Se amestecă toate ingredientele și se pune aparatul de gofre la încălzit ( se bagă în priză).

aparatul pregatit pentru prepararea gofrelor

Când se aprind amândouă beculețele înseamnă că aparatul s-a încins!

ungem aparatul de gofre cu ulei

Ungem aparatul cu putin ulei, folosind o pensulă de silicon.

compozitie de gofre

Punem cu ajutorul unui polinic din compoziția de gofre, acoperind întreaga zonă.

Închidem aparatul și așteptăm până se reaprind ambele beculețe. Deachidem aparatul și vedem daca sunt suficient de făcute. Eu le prefer mai rumene și le las în jur de 7 minute ( depinde de aparat ).

Se scot gofrele pe un grătar și se lasă la răcit ( dacă se scot pe farfurie, se umezesc în partea de jos ). Se taie marginile și se toarna deasupra toppingul dorit ( se poate pune smântână și dulceață/ finetti si banane etc sau se pot servi simple ).

Le puteți oferi copiilor ca și gustărică în diversificare, le puteți servi în gastrită, diabet sau alte afecțiuni, dat fiind faptul că zahărul nu este absolut necesar! Iar dacă nu aveți aparat special de gofre, le puteți pregăti în tigaie de clătite, unsă cu puțin ulei, asemenea “clătitelor americane ” – “pancakes”. Un alt desert în care puteți folosi căpșuni este tarta cu fructe ( rețeta aici )!

Pofta bună!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares
error

Va place acest blog? Raspanditi vestea :)

Inline