Mâncarea de conopidă și dovlecel a apărut din dorința de a prepara ceva rapid, gustos și de post!
Ingrediente:
- 5 -6 flori de conopidă
- 1 dovlecel potrivit
- 2 căței de usturoi
- 1 foaie de dafin
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 roșii descojite
- un praf de sare
- apă
Conopida se fierbe 10 minute si se scurge. Separat, se pune în crăticioară uleiul de măsline, dovlecelul tocat, curățat de coajă și semințe și usturoiul tăiat bucăți. Se pune puțină apă și se lasă la înăbușit.
Se adaugă și conopidă mărunțită ușor, se completează cu apă cât să le acopere, se pune o foaie de dafin si roșiile tocate. Se lasă 15-20 minute, se adaugă sarea și se oprește focul.
În zilele de post puteți încerca și tocănița de ciuperci și ardei copt, o bunătate ( rețeta aici)!
Poftă bună!