Diversificare Familie

Mâncare de conopidă și dovlecel

Mâncarea de conopidă și dovlecel a apărut din dorința de a prepara ceva rapid, gustos și de post!

Ingrediente:

  • 5 -6 flori de conopidă
  • 1 dovlecel potrivit
  • 2 căței de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 roșii descojite
  • un praf de sare
  • apă

Conopida se fierbe 10 minute si se scurge. Separat, se pune în crăticioară uleiul de măsline, dovlecelul tocat, curățat de coajă și semințe și usturoiul tăiat bucăți. Se pune puțină apă și se lasă la înăbușit.

Mâncare de conopidă și dovlecel

Se adaugă și conopidă mărunțită ușor, se completează cu apă cât să le acopere, se pune o foaie de dafin si roșiile tocate. Se lasă 15-20 minute, se adaugă sarea și se oprește focul.

Mâncare de conopidă și dovlecel

În zilele de post puteți încerca și tocănița de ciuperci și ardei copt, o bunătate ( rețeta aici)!

Poftă bună!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares
error

Va place acest blog? Raspanditi vestea :)

Inline