Mușchiul file de porc preparat în casă, reprezintă o variantă mult mai sănătoasă pentru mezelurile pe care le găsim în comerț iar eu îl folosesc cu încredere în pregătirea pachețelului de școală, atunci când vreau să servesc ceva rapid sau am pur și simplu poftă de un sandwich 😊!
Ingrediente:
- o bucată mușchi porc
- 50 ml ulei de măsline
- cimbru, maghiran, rozmarin
- boia dulce
- un praf sare ( opțional )
- 3 grăunți de usturoi zdrobiți
- 100 ml apă
Carnea se spală, se șterge cu un prosop de bucătărie și se unge bine cu un amestec făcut din ulei de măsline și toate condimentele de mai sus ( fără apă ). Se pune carnea în castron, se acoperă și se lasă la marinat minim 2 ore sau peste noapte, la frigider.
A doua zi se scoate din frigider și se lasă cca 20 min la temperatura camerei ( dacă se introduce direct în cuptor, carnea se va întări). Se pune în tavă termorezistentă, se pune puțin vin roșu ( opțional) în tavă și puțină apă ( aproximativ 100 ml ). Se dă la cuptor 1h30 min la 190 grade. Din când în când se unge carnea cu sosul din tavă. După o oră și jumătate se scoate carnea din tavă și se lasă aproximativ 10 minute înainte de a fi tăiată.
Poftă bună!
Buna ziua!Minunat muschiuletul!Imi puteti spune va rog focul l-ati pus jos si sus,cu ventilatie?Multumec
Buna ziua,
Multumesc pentru apreciere 😊! Cuptorul l-am setat exact cum ați spus: sus si jos, fără ventilație!
O zi frumoasa!
Buna! A iesit fraged sau mai tare?
A ieșit fraged, suculent 😊