Mușchiuleț umplut ( în foietaj ) – un deliciu! Fie că doriți să îl pregătiți pentu o seară specială, sau pur și simplu să impresionați membrii familiei, trebuie să-l încercați!
Ingrediente:
- 400 gr mușchiuleț de porc
- 3 cuburi spanac congelat
- 150 gr ciuperci de pădure (sau hribi )
- 2 linguri parmezan ras
- 2 linguri sos pesto
- cimbru
- boia dulce
- 2 căței de usturoi
- 20 gr unt
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 praf de sare
- 150 gr făină albă
- 75 gr unt ( pentru aluat )
- 2 linguri apă rece
- 1 ou bătut
Mod de preparare:
Într-o tigaie se pune untul împreună cu ciupercile și spanacul și se înăbușesc aproximativ 10 minute, amestecând din când în când.
Mușchiulețul de porc îl crestăm ușor și îl batem puțin pentru a-l aplatiza (nu excesiv).
Punem cimbru, boiaua dulce, sare ( opțional), spanacul și ciupercile înăbușite și rulăm ușor mușchiulețul.
Îl ungem cu ulei de măsline, un praf de sare ( opțional) și usturoiul pisat, îl punem în tavă unsă cu unt și îl dăm la 220 grade ( cuptor preîncălzit) pentru cca 20 minute. Scoatem mușchiulețul și îl lăsăm să se răcească puțin.
Între timp amestecam făină, un praf de sare ( opțional), 75 gr unt și 2 linguri de apă rece și frământăm până obținem un aluat.
Aluatul îl întindem subțire, îl ungem cu sosul pesto și așezăm cu grijă mușchiulețul de porc.
Împăturim cu grijă carnea, o punem in vas uns cu unt, ungem aluatul cu oul bătut si băgăm vasul la cuptor pentru 40 minute la 180 grade.
Se poate servi cu sos pesto!
Asezonarea se face dupa gust, se poate adăuga piper și sare, dar eu am trecut “opțional” în cazul în care oferim și copiilor mici și vrem să controlăm și să limităm consumul excesiv de sare.
Vă las aici un alt preparat deosebit, de care sunt convinsă că vă veți îndrăgosti: mușchi file – o alternativă gustoasă și sănătoasă pentru mezelurile din comerț!
Poftă bună!