Negresă vegană ( Babyfriendly) delicioasă la care am ajuns căutând un desert de post și în același timp potrivit pentru cea mică, pentru că tot timpul ar dori să guste din ceea ce mâncăm noi! Personal, o consider potrivită și în gastrită sau alte afecțiuni gastrice, fiind un desert ușor, fără o cantitate mare de ulei, zahăr sau alte ingrediente folosite în rețeta clasică de negresă.
Ingrediente:
- 2 banane coapte
- 100 gr nucă măcinată
- 150 gr făină
- 4 linguri ulei de măsline
- 3 linguri sirop de arțar
- 3 linguri pudră de roșcove
- 1 linguriță praf de copt bio(opțional )
Se pasează bananele și se adaugă nuca măcinată, siropul de arțar și uleiul de măsline.
Separat amestecăm făina cu praful de copt și pudra de roșcove.
Cernem treptat amestecul de ingrediente uscate ( făina ) peste amestecul de ingrediente lichide și nucă, amestecând energic pentru a nu se forma cocoloașe.
Punem în tavă ( nu foarte mare) unsă cu ulei de măsline și băgăm în cuptor la 170 grade pentru 30 de minute.
După ce o scoatem din cuptor o lăsăm puțin să se răcească și pregătim o glazura pe care o turnăm ușor peste blat.
Glazura:
- 6 linguri apa
- 1 lingura sirop artar
- 1 lingură ulei de cocos
- 1 lingura roscove
Se pune pe foc și se amestecă aproximativ 5 minute după care punem ușor glazura peste blat.
Tăiem prăjitura bucăți, punem pe platou și servim!
Încercați și tarta cu dovleac și nucă ( rețeta aici), este absolut delicioasă!
Poftă bună!