Pâinea cu făină integrală este sățioasă, sănătoasă și plină de fibre iar prin adăugarea mixului de semințe, gustul devine unul deosebit și îmbogățim pâinea cu minerale și vitamine de calitate!
Ingrediente:
- 300 gr făină 650
- 120 gr făină integrală
- 80 gr “mix de 4 semințe” râșnite
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 200 ml apă călduță
- 7 gr drojdie uscată, bio
- 1 linguriță rasă zahăr brut
- 1 praf de sare ( 1/2 linguriță )
- ulei de măsline pentru uns masa
- mac pentru presărat deasupra
Punem drojdia într-o farfurie, adăugăm peste ea 100 ml apă caldă și zahărul brut și lăsăm să acționeze drojdia. Separat, amestecăm restul de apă cu uleiul de măsline și praful de sare.
Intre timp amestecăm în castron făinurile cu semințele râșnite. Facem o gaură în mijloc și adăugăm apa cu drojdie. Amestecăm și treptat adăugăm restul de apă cum uleiul de măsline si praful de sare.
Ungem masa de lucru cu ulei de măsline, transferăm aluatul din castron pe masă și frământăm bine, aproximativ 5 – 10 minute. Transferăm aluatul în castron, acoperim catronul cu un prosop curat și lăsăm la dospit 30 minute, până când aluatul își dublează volumul.
După ce s-a dospit, împărțim aluatul în 3 părți egale, formăm 3 bile, le rulăm și le împletim.
Pâinica obținută o punem în tavă unsă cu ulei de măsline, o ungem desupra cu ulei, apă sau ou bătut, presarăm semințele de mac și o mai lăsăm la dospit, acoperită, pentru 20 de minute.
Se bagă tava in cuptorul preîncălzit la 180grade pentru cca 35 – 40 de minute. Se scoate tava din cuptor și se transferă pâinea pe un tocător.
Se acoperă și când se mai răcește se poate servi!
Poftă bună!