Diversificare Familie Retete Gastrita

Pâinică ursuleț

Întotdeauna mi-a plăcut să fac pâine în casă 😊! Nimic nu se compară cu mirosul de pâine proaspăt scoasă din cuptor, iar gustul este pe măsură.

Atunci când implici și copii în activitatea asta, totul devine și mai frumos pentru că astfel creezi amintiri de neuitat! Când vezi mânuțele acelea mici, care insistă să te “ajute”, cum încearcă ele să modeleze un aluat, parcă te topești 😍!

Ingrediente:

  • 500 gr făină ( am folosit făină 650 )
  • 250-300 ml lapte
  • 1 linguriță zahăr
  • 7gr drojdie uscată
  • 1 ou și o lingură de apă rece pentru uns

Se încălzesc 150 ml lapte și se pun în castron împreună cu drojdia și lingurița de zahăr. Se lasă aproximativ 10 minute pentru a se activa drojdia după care se toarnă peste făină. Se adaugă și restul de lapte și se amestecă.

Punem aluatul rezultat pe masa de lucru tapetată cu făină și îl frământăm energic până devine un aluat elastic. Se pune aluatul în vas și se acoperă cu un prosop de bucătărie curat, lăsându-se la dospit aproximativ 40 de minute sau până își dublează dimensiunea. Când aluatul s-a dospit, se pune din nou făină pe masa de lucru și se frământă pentru a doua oară. Se împarte aluatul în 2 părți mai mari ( pentru burtă și cap ) și 8 părți mai mici ( pentru urechi, mâini, picioare, bot și papion ).

Intr-o tavă, pe hârtie de copt se formează ursulețul ( se poate forma și pe masă, dar este mai greu de mutat ulterior în tavă) iar în zona ochilor, nasului și buricului se pun scobitori pentru a rămâne câte o găurică în timpul dospirii sau a coacerii. Se lasă ursulețul la dospit pentru 30 minute, se unge cu ou bătut amestecat cu o lingură de apă rece și se dă la cuptor preîncălzit la 180 grade până când se rumenește (cca 30 min).

Când s-a rumenit, se scoate din cuptor, se îndepărtează scobitorile și se pot pune jumătăți de măsline în găurelele rămase. Pentru a evita întărirea pâinii, se recomanda să o acoperim cu un prosop curat și să o lăsăm să se răcească.

Distracție plăcută 😊!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares
error

Va place acest blog? Raspanditi vestea :)

Inline