Diversificare Familie Retete Gastrita

Pizza melcișor

Pizza este pe placut oricărui copil, indiferent de vârstă😊! Dacă îl pui sa aleagă între orice altă mâncare gătită și pizza, garantat în proporție de 90% va alege pizza ( probabil ceilalți de 10% rămân totuși pentru cartofii prăjiți 😅 ).

Păi și dacă se cere pizza….să oferim pizza!

Așa cum am mai precizat și cu alte ocazii, orice preparat se poate interpreta! Acest lucru rămâne valabil și când vrem sa preparăm o pizza. Inclusiv in restaurante si pizzerii există mai multe sortimente pe care le putem testa după preferințe.

Dar pentru că ne place sa deținem controlul și să știm ce consumă copiii noștri, vă propun să renunțăm la pizza din restaurant și să preparăm în casă o pizza sănătoasă, potrivită copiilor, adulților dar și persoanelor cu probleme gastrice sau alte afecțiuni ( diabet etc ).

În rețeta de mini pizza pe care o voi descrie mai jos, am ales să folosesc un aluat pe bază de unt, nu cu drojdie pentru a fi mai ușor digerabilă ( știți că în gastrită este recomandat ca pâinea să nu se consume pproaspătă ci să fie veche de o zi ).

Deasemenea, puteți să folosiți ce ingrediente doriți, tot în functie de toleranța gastrică.

Ingrediente:

Aluat:

  • 300 gr făină
  • 200 gr unt
  • 100 gr smântână

Topping:

  • suc de rosii de casă
  • 50 gr cașcaval ras
  • 100 gr carne de pui
  • sare ( după preferințe) – pentru că am vrut să îi dau și fetiței de 1 an, eu nu am folosit sare, decât cea pe care o avea cașcavalul

Se pregătește un aluat din făină, unt tăiat cubulețe și smântână. Aluatul rezultat se învelește în folie alimentară și se lasă la congelator 30 minute. După 30 minute se întinde aluatul și de pune toppingul: sucul de rosii, cașcaval și carnea tocată ( fiartă sau pregătită la cuptor înainte).

pizza melcisori pregatiti pentru a fi introdusi in cuptor

Se rulează aluatul cu grijă și se taie rondele groase de 2-3 cm. Melcișorii rezultați se pun pe foaie de copt în tavă și se unt cu ou bătut amestecat cu 2 linguri de apă rece. Se dă tava la cuptor preîncălzit la 180 grade pentru 30 minute.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares
error

Va place acest blog? Raspanditi vestea :)

Inline