Carne de miel o prefer preparata la cuptor! Așteptăm cu nerăbdare perioada pascală pentru a servi anumite preparate pe care în mod eronat avem impresia că doar de sărbători le putem pregăti: cozonac, drob, friptura de miel. Pentru aceste sărbători pascale sau pentru momentele în care doriți să renunțați la monotonia culinară ( porc, pui), vă propun o rețetă pentru prepararea cărnii de miel, fără a fi necesară ținerea acesteia la macerat.
Ingrediente:
- o pulpă de miel
- 10 căței usturoi
- 50 gr unt
- sare
- condimente uscate: cimbru, rozmarin, salvie, măghiran
- 1 pahar vin roșu
Mod de preparare:
Pulpa de miel se spală și se curăță bine de grăsime . Se unge toată bucata de carne cu unt, sare și condimentele uscate. Se fac “buzunarele” în care se pun jumătăți de grăunți de usturoi. Punem bucata de carne în tavă, turnăm un pahar de vin roșu, acoperit cu folie de aluminiu si dăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 1h. După o oră dăm folia la o parte, creștem temperatura la 200 grade și dăm carnea la cuptor pentru 1h30min. Din când stropim carnea cu sosul format în tavă. Rezultă o carne suculentă, foarte gustoasă și pe placul tuturor.
Poftă bună!