Roșiile umplute cu carne de pui le pregătesc cu drag de fiecare dată, mai ales vara când roșiile sunt foarte aromate, dulci, zemoase, într-un cuvânt: delicioase 😊!
Pentru unele persoane problemele gastrice limitează utilizarea roșiilor în preparate, asa cum a fost de multe ori și cazul meu, dar se pot folosi la fel de bine si dovleceii! Rețeta următoare se poate adapta foarte bine în gastrită sau în diversificarea alimentației celor mici 😊!
Ingredientele folosite sunt următoarele:
- 1 kg roșii
- 1 dovlecel subțire
- 1 piept pui tocat
- 50 gr parmezan ras
- o legătură pătrunjel tocat
- 1 ou
- sare dupa gust
- 2 catei usturoi
- cimbru, busuioc
Carnea tocată se amestecă împreună cu parmezanul, oul și pătrunjelul tocat. Roșiile se spală și se decupează partea de sus ca un capac. Cu ajutorul unei lingurițe scoatem tot miezul roșiilor, fără să le rupem. La fel procedăm si cu dovlecelul. Umplem roșiile si dovlecelul cu amestecul de carne. Punem “capacul” roșiilor.
Așezăm în tavă de ceramică roșiile umplute și dovlecelul, adăugăm miezul scos de la roșii, 50 ml apă și condimentele. Acoperim tava cu folie de aluminium și dăm la cuptor preîncălzit la 200 grade pentru cca 40 minute. Se dă folia la o parte si se bagă tava pentru încă o oră la cuptor.
Compoziția de carne o puteți face după bunul plac: puteți folosi carne de porc dacă doriți ca umplutura să iasă mai suculentă. Puteți, deasemenea, să adăugați orez sau să faceți o compoziție asemănătoare ardeiului umplut. Deasemenea, cine tolerează usturoiul poate adaugă mai mulți căței de usturoi pentru un gust mai intens!
Dacă vă place dovlecelul, puteți încerca și supa cremă de dovlecel aici.
Poftă bună!