Familie

Saganaki

Saganaki este un preparat tipic grecesc, delicios și simplu de făcut. Această rețetă am găsit-o într-o carte cu rețete grecești pe care am achizitionat-o acum câțiva ani, într-o vacanță pe insula Corfu.

Fiind fascinată de bucătăria grecească,  nu am ezitat nicio secundă să dau 10 euro pe o carte care cuprindea rețete din diferite zone ale Greciei și care era tradusă în limba română. Prima dată am fost destul de surprinsă că am găsit o carte în limba maternă,  dar aceiași surpriză plăcută am avut-o și când am vizitat castelul Aquillon. Ba chiar, doamna care vindea  acolo știa câteva cuvinte în limba română😊.

Astăzi,  m-am gândit la un moment dat ca as avea toate ingredientele necesare pentru a prepară “Saganaki” și am fost curioasă să văd dacă în carte gasesc această rețetă.  Am găsit ceva asemănător și am decis să optez pentru această variantă.

Ingrediente:

  • 200 gr creveți mari
  • 3 linguri ulei de măsline
  • pătrunjel
  • sare
  • 3-4 roșii mari
  • 100 gr brânză feta
  • 1 fire usturoi verde sau 2 grăunți

Modul de preparare:

Creveti curatati si prefierti pregatiti pentru Saganaki
rosii oparite, decojite si pasate puse peste creveti in vas termorezistent pentru a pregati Saganaki
branza feta greceasca taiata cubulete folosita pentru a se pune deasupra sosului de rosii cand finalizam preparatul Saganaki

Creveții prefierți ii punem în vas termorezistent și ii stropim cu puțin ulei de măsline. Roșiile se crestează puțin si se pun în vas cu apă fierbinte pentru a le opări. Se lasă pe foc până vedem că pielița roșiilor începe să se desprindă de pulpă. Se scot roșiile, se lasă puțin să se răcească, îndepărtăm pielițele și le pasăm. Adăugăm roșiile pasate în vasul termorezistent peste creveți, punem un praf de sare, pătrunjel tocat și un fir de usturoi verde ( doar partea albă).

Punem vasul la cuptor preîncălzit la 180 grade pentru 20 de minute. Scoatem vasul, punem deasupra brânză feta bucățele și băgăm din nou vasul la cuptor. Se mai lasă aproximativ 10 minute și preparatul este gata 😊. Este foarte gustos și se poate servi cu pâine prăjită. Deci, daca iubiti fructele de mare, Saganaki va fi cu siguranta pe placul vostru!

Poftă bună!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares
error

Va place acest blog? Raspanditi vestea :)

Inline