Diversificare Familie Retete Gastrita

Supă cremă de dovleac

Supa cremă de dovleac plăcintar, o variantă ideală atât pentru prânz cât și pentru cină!

Bogat in betacaroten, vitamine ( A, E, C, K, B12, B6, acid folic etc ), minerale ( calciu, fier, magneziu, mangan, seleniu etc ), omega 3 și mulți alți nutrienți, dovleacul ( considerat poate de mulți mult prea “banal” pentru a fi “băgat în seamă ” ) este un aliment minunat. Are numeroase proprietăți și este printre primele alimente care se pot introduce în preparatele celor mici, încă de la 6 luni.

Deasemenea, are beneficii și asupra sănătății celor “mari” având proprietăți antiinflamatoare ( ulcer, gastrită, etc ), anticancerigen, antidiabetic. Pentru suferința stomacului, cum ar fi gastrita, nu se recomandă să fie consumat în stare crudă pentru ca provoacă arsuri gastrice, dar este minunat copt sau fiert, folosit în supa cremă cum este următoarea rețetă:

Supă cremă de dovleac plăcintar
  • dovleac plăcintar
  • tijă de țelină ( apio)
  • 2 cartofi
  • un cub unt
  • 1 l apă
  • sare

Legumele se taie toate cubulețe si se pun la fiert pentru aproximativ 30-40 minute ( se poate testa cu furculița dacă sunt suficient de pătrunse ). Când legumele fiert, se blendează și se adaugă untul si sare după gust. Se adaugă din supa în care au fiert legumele până când obținem o supă cremă cu consistența dorită.

Poftă bună!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares
error

Va place acest blog? Raspanditi vestea :)

Inline