Diversificare Familie Retete Gastrita

Supa cremă de legume și pui 😊

Supa cremă de legume si pui se prepară foarte repede și ușor😊! Este plină de vitamine și reprezintă o masă sănătoasă pentru întreaga familie, de la mic la mare. In plus, este o modalitate prin care putem oferi legume copiilor care nu sunt prea încântați de consumul acestora ( așa cum am fost eu 😁).

Am fost un copil destul de mofturos în ceea ce privește mâncarea și nu am agreat niciodata legume în ciorbă ( nu suportam să le simt așa…moi ). Când am descoperit supele cremă, a fost ca o revelație pentru mine😊. De atunci, pot să mă bucur de vitaminele pe care mi le oferă legumele în loc să “le pescuiesc” prin farfurie pentru a le da la o parte 😅 ( o altă rețetă de supă cremă găsiți aici )

In plus, supele cremă au reprezentat o mare salvare pentru gastrita mea. Când nu știam ce să mai mănânc din cauza arsurilor gastrice, imi preparam rapid o supă cremă din diferite legume adecvate gastritei ( asta ține de toleranța fiecărei persoane). Ceapa o pun direct la fiert, fără a o căli în ulei iar carnea de pui o fierb separat. La început eram destul de mirată, de ce, mâncând ciorbiță de pasăre am arsuri gastrice.

In mod normal, credeam că dacă totul este fiert și nu folosesc nimic prăjit, nu ar trebui să fie nicio problemă. Însă, mitul ăsta mi l-a “demontat” medicul meu care mi-a spus că zeama de pui este un puternic iritant gastric și din cauza asta am arsuri gastrice. De atunci, tot timpul când prepar supă cremă, carnea o fierb separat și o adaug spre final.

Supa cremă se poate oferi cu încredere și copiilor mici, în diversificare😊.

Ingrediente:

  • un piept de pui
  • o rădăcină mică de țelină
  • o rădăcină de pastarnac
  • 3 cartofi potriviți
  • o ceapa roșie
  • 3 morcovi
  • 20 gr unt
  • 2 linguri smântână
  • sare

Legumele se fiert separat de carne. Când toate sunt fierte, se blendează, se adaugă sare, unt, smântână și din zeama in care au fiert legumele până supa va avea consistența dorită.

Supa crema de legume si piept de pui, ideala in problemele gastrice, diversificare sau pentru intreaga familie

Se servește cu crutoane de pâine ( oregano, ulei de măsline, mac ). Opțional se poate pune parmezan ras.

Poftă bună!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares
error

Va place acest blog? Raspanditi vestea :)

Inline