Iubitorilor de “supe cremă” le recomand cu încredere această rețetă, deloc “simandicoasă”, dar cu un gust aparte!
Ingrediente:
- o tijă de țelină
- 3 cartofi medii
- 1 morcov
- ardei gras rosu
- 1 foaie de dafin
- ulei de măsline
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 200 gr somon gătit in prealabil pe grill
- sare după gust
- smântână pentru servit
Tăiem legumele cuburi și le fierbem în apă cu puțină sare. Somonul se unge cu puțin ulei de măsline, se sărează și se gătește în tigaie antiaderentă la foc mic.
Când legumele s-au fiert, adăugăm somonul bucățele și mai lăsăm aproximativ 5 minute pe foc. Blendăm totul, adăugăm zeama de lămâie, o lingură de ulei de măsline și potrivim cu sare după gust. Când se servește se adaugă smântână.
Pe site veți găsi mai multe rețete de supă cremă, una dintre ele fiind cea de legume cu pui ( rețeta aici ).
Poftă bună!