Diversificare Familie Retete Gastrita

Tarta cu dovleac

Tarta cu dovleac este ideală din toate punctele de vedere: ușor de preparat, un gust minunat și în plus, dovleacul este plin de nutrienți și accesibil ca preț. Deci, avem toate motivele să profităm din plin de el, mai ales toamna când îl găsim din belșug, dar și în celelelate anotimpuri fie găsindu-l în supermarket, fie prin congelarea pulpei de dovleac copt!

Este un desert sănătos pentru întreaga familie și o gustare potrivită copiilor mici, dupa vârsta de 1 an!

Crusta:

  • 100 gr făină
  • 50 gr unt cubulețe

Se frământă până se obține un aluat. Se întinde, se pune în formă și se coace 10 minute la 180 de grade (cuptor preîncălzit).

Umplutura:

  • 3 ouă
  • 300 ml lapte
  • 450 gr piure de dovleac copt
  • 3 linguri nucă măcinată
  • 1 praf scorțișoară
  • 1 praf pudră de vanilie
  • 2 linguri zahăr brut
Dovleac copt, pregătit pentru tarta
Tarta cu dovleac

Se amestecă toate ingredientele și se toarnă peste crusta semicoaptă.

Tarta cu dovleac

Se bagă tava la cuptor, la 180 grade pentru aproximativ 40 de minute.

Tarta cu dovleac si nuci

Se scoate din cuptor și când se răcește se presară nuci. Vă propun să încercați și o variantă “sărată” de tartă: quiche cu pui și broccoli ( rețeta aici).

Poftă bună!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares
error

Va place acest blog? Raspanditi vestea :)

Inline