Tarta cu mere si nuci – un desert minunat! Merele sunt printre fructele preferate de cei mici iar tartele sau plăcintele cu mere vor fi, cu siguranță, pe placul lor! Fiind un preparat sănătos, cred că este potrivit și în regimul pentru afecțiuni gastrice! Pentru cei mici este suficient de dulce fără a fi necesară adăugarea zahărului sau a siropului de arțar ( dulceață este dată de curmale și merele dulci ).
Aluat:
- 200 gr făină
- 100 gr unt
Se amestecă făina și untul rece iar aluatul rezultat se pune în folie alimentară și se dă la frigider pentru 20 de minute. Se scoate, se intinde aluatul, se decupează pentru minitarte, se pune în tăvile de minitarta ( surplusul de aluat îl oprim pentru “ornat” ), se pune în tavă , se înțeapă cu furculița si se dă la cuptor preîncălzit la 180 grade pentru 15-20 minute.
Între timp pregătim umplutura:
- 4 mere dulci, potrivite – rase
- 7 curmale tocate
- 50 gr nucă mărunțită
- 1 lingură zahăr brut sau sirop de arțar ( opțional – dacă se dorește mai dulce )
- 10 gr unt
Se pun toate în tigaie si se călesc 5-10 minute amestecând constant, oprim focul și lăsăm să se răcească puțin.
După 15-20 minute se scoate crusta din cuptor, se pune umplutura, se face “grătarul” din aluat și se unge cu un ou bătut.
Se bagă tarta în cuptor la 180 grade pentru aproximativ 30-40 minute. Se poate servi cu înghețată, zahăr pudră sau simple ( pentru cei mici ). Încercați și budinca de orez cu lapte și mere – un deliciu ( rețeta aici ).
Poftă bună!