Tarta cu somon și spanac nu necesită foarte multe ingrediente și nici nu durează foarte mult să o preparați. Într-adevăr, ar merge să puneți și un praf de sare în plus, eu m-am rezumat la sarea conținută de parmezan, pentru că am pregatit-o pentru cea mică.
Crusta pt 2 minitarte:
- 100 gr faina
- 50 gr unt
- 2 linguri de apă
Se amestecă untul rece cu făina până obținem un pesmet. Adăugăm 1-2 linguri de apă ( pe rând) pentru a lega aluatul și îl împărțim în două. Ungem minitartele cu unt și punem în fiecare aluat. Îl înțepăm cu furculița și introducem formele în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru cca 15 minute.
Între timp pregătim umplutura:
Umplutură:
- 100 gr somon sălbatic
- o mână de spanac tocat
- 10 gr unt
- 100 gr smântână
- 1 ou
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 2 linguri parmezan ras ( pentru pus deasupra)
- un praf de sare ( opțional )
Somonul îl preparăm pe grill în mod clasic ( aproximativ 5 minute). Într-o tigaie punem untul și adăugăm spanacul, pe care il lăsăm să scadă după care îl punem pe farfurie. Mărunțim somonul și îl amestecăm cu spanacul și zeama de lămâie.
Când au trecut cele 15 minute, scoatem tartele din cuptor, punem amestecul de somon și spanac iar deasupra punem cu grijă smântâna amestecată cu ou bătut. Presărăm parmezanul ras și introducem tartele în cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade.
Tot cu somon am pregatit și delicioasele “spirale” ( rețeta aici ).
Poftă bună!