După ce l-am curățat, filetat și toate cele m-am hotărât să îl folosesc într-un preparat cu oțet balsamic în loc de lămâie pentru a îi oferi o aromă dulce-acrișoară. Am folosit oțet balsamic din vin roșu de bună calitate.
Ingrediente:
– ton file ( am folosit cca 400 de grame )
– 2 roșii mari roze
– 50 ml vin alb
– 2 căței de usturoi
– 2 linguri ulei de măsline
– o lingură oțet balsamic ( de vin rosu)
– 2 foi de dafin
– puțină apă
– sare
Fileul de ton se taie bucăți de aproximativ 4 cm. În tigaie antiaderentă se pune o lingură de ulei de măsline si se pune peștele pentru a se găti puțin ( cca 5 minute pe fiecare parte ). Se scoate tonul pe o farfurie.
În aceiași tigaie în care s-a gătit peștele se adaugă o nouă lingură de ulei de măsline și se pun cei doi grăunți de usturoi. Se lasă până rumenește un pic ustoriul și se scoate. Se adaugă roșiile opărite și tocate, tonul, foile de dafin și un pic de apă. După 5 minute se adaugă vinul alb și se lasă aproximativ 10 minute pentru a se evapora alcoolul. Se adaugă otetul balsamic și se mai lasă până se îngroașă un pic sosul. Se opreste focul.
O rețetă la fel de delicioasă, dar cu “somonul” pe post de vedetă, găsiți aici
Poftă bună!