Batonele musli preparate în casă sunt o gustare foarte sănătoasă, gustoasă, sățioasă și nu se compară cu gustul batoanelor din comerț 😊! Se prepară foarte rapid si simplu iar ingredientele folosite se pot adapta în funcție de ceea ce aveți prin cămară.
Recunosc că aceste batoane le-am pregătit inițial pentru mine, însă am fost plăcut surprinsă atunci când fetele au decis să le guste și chiar le-au îndrăgit din prima, inclusiv cea mică de 14 luni😍!
Textura este una moale și se pot oferi copiilor in diversificare după vârsta de 1 anișor, când se poate introduce mierea de albine în alimentație! Semințele și nucile folosite se pot măcina, iar goji si stafidele le puteți înlocui cu merișoare
Ingrediente folosite:
- 200 gr fulgi de ovăz
- 100 gr mix de semințe crude ( in, floarea soarelui, dovleac )
- 100 gr mix ( goji, stafide )
- 1 lingură ulei de cocos
- 3 linguri miere
- 50 ml apă
- 1 lingură nucă de cocos
Toate ingredientele prezentate mai sus se pun într-un bol și se amestecă. In vas termorezistent punem hârtie de copt si se așează mixul obținut. Se presează foarte bine și se bagă tava la cuptor preîncălzit la 175 grade pentru aproximativ 20 de minute.
Se scoate tava, se lasă sa se răcească și după se taie batoanele musli. Vă invit să încercați și rețeta de biscuiți cu dovleac și măr ( aici )
Poftă bună!