Când vine vorba despre biscuții din comerț, părerile sunt destul de împărțite. Unii nu îi văd că fiind ceva “rău “, dar dacă s-ar citi ingredientele înainte de a pune produsul în coș…poate am privi altfel lucrurile. Biscuiții de casă sunt o alternativă sănătoasă la ceea ce se găsește în magazin, ideali pentru gustările celor mici sau în suferința cauzată de gastrită.
Biscuții au fost considerați tot timpul o “ronțăială” preferată și la îndemână, dar până de curând, nu imi imaginam că pot fi atât de ușor de făcut și atât de repede. Prin urmare, m-am pus pe făcut biscuiți, atât pentru fete, cât și pentru gastrita mea “minunată “. Iar rezultatul a fost destul de fericit: fetele mele sunt încantate, iar gastrita mea ținută sub control. Vă las mai jos ingredientele si modul de preparare:
- 200 gr făină ovăz
- 200 gr piure dovleac plăcintar copt
- 2 mere rase
- scorțișoară
- o lingură nucă de cocos
- o lingură mix semințe râșnite ( susan, chia, dovleac, floarea soarelui )
Se amestecă toate ingredientele și se formează biscuiții. Se pun în tavă, pe hârtie de copt și se dau cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru aproximativ 20-25 de minute. Biscuiții vor avea o consistență moale la interior! Dacă doriți o consistență mai tare, asemănătoare biscuiților clasici, adăugați mai multă făină sau înlocuiți făina de ovaz cu cea de grâu și adăugați până obțineți un aluat !
Poftă bună!