Brioșele cu broccoli și brânză Gouda sunt o variantă minunată atunci când copilul nu este mare fan broccoli sau când vrei sa ii oferi o gustare sănătoasă și sățioasă! Deasemenea, se poate oferi în pachețelul pentru grădiniță sau școală, se poate servi în sânul familiei sau ca aperitiv la masă festivă 😊!
Ingrediente:
- 5 flori broccoli
- 1 roșie cubulețe mici
- 80 gr brânză Gouda ( bio) rasă
- 200 gr făină
- 1 linguriță praf de copt bio
- 200 ml lapte
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 ou
- 10 gr unt pentru uns tava
Broccoli se fierbe aproximativ 5 minute dupa care se scurge și se toacă mărunt.
Intr-un caston amestecăm făina cu praful de copt și brânza. Adăugăm roșia tocată și broccoli, laptele, uleiul de măsline și oul bătut.
Amestecăm energic, ungem tava de briose cu unt, punem compoziția în forme și dăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 30 minute.
Când sunt gata, se scoate tava și se mai lasă brioșele în forme aproximativ 10 minute după care se scot briosele și se pot servi! Textura din mijloc este ușor umedă datorită brânzei Gouda topită, dar sunt minunate 😍!
Nu am avut răbdare și am încercat una așa fierbinte 🙈! Gustul m-a cucerit și sper să le placă și fetelor la fel de mult! Brânza Gouda se poate înlocui cu cașcaval, brânză Cheddar sau mozzarella. Decizia vă aparține 😊!
Dacă preferați brioșele ca și gustări, vă invit încercați și brioșele cu dovlecel și mozzarella ( rețeta aici ).
Poftă bună!