Mozzarella și dovlecelul se potrivesc foarte bine ca și gust 😍! Fetița mea de 1 anișor adoră gustările iar mie imi face plăcere să petrec timp în bucătărie pregătindu-i ceea ce știu că îi place! De această dată am ales să îi pregătesc câteva brioșe rapide cu ceea ce aveam prin frigider. Rezultatul: brioșe moi, gustoase, pe care le-am servit și eu pe post de gustare pentru că sunt potrivite pentru gastrita mea. Dacă aveți probleme gastrice și considerați că nu este în regulă să folosiți ceapa verde și roșia, le puteti omite. Toleranța gastrică este subiectivă, nu este general valabilă! Nu am folosit sarea pentru că am considerat că este suficientă sarea pe care o conține mozzarella.
Ingrediente:
- 100 gr făină
- 1 dovlecel
- 100 gr mozzarella
- 1 fire ceapă verde ( doar partea alba)
- 200 ml lapte
- 1 ou
- 1 roșie mică
- 100 gr iaurt
Modul de preparare:
Dovlecelul se curăță de coajă și se dă pe răzătoarea mică. Se stoarce puțin pentru a elimina surplusul de zeamă. Mozzarella se rade sau se pasează. Se amestecă toate ingredientele într-un castron iar compoziția rezultata se împarte în forme de brioșe. Se pun formele la cuptor preîncălzit la 180 grade pentru aproximativ 35 de minute sau până se rumenesc ușor. Când sunt gata, se scoate tava din cuptor si se scot briosele din forme. Consistența este destul de moale la mijloc, dar se mai “întărește ” când se răcesc. Dacă vă plac preparatele din dovlecel, puteți încerca și următoarea rețetă ( aici ).
Poftă bună!