Brioșe cu piept de pui si mozzarella am făcut pentru prima dată din încercarea de a găsi o gustare pe placul celei mici, aflată oarecum la început de diversificare, în care să pot adăuga ceva legume și cărniță.
Mie mi-au plăcut foarte mult iar soțul a făcut o singură remarcă: ” trebuia sa faci mai multe”😅! Au fost ok și pentru gastrita mea și nu cred că ingredientele folosite ridică probleme pentru afecțiunile stomacale.
Ingrediente:
- 100 gr făină
- 100 ml lapte
- 200 gr piept de pui
- 2 ouă
- câteva flori de broccoli
- 50 gr mozzarella
- 1 lg smântână
- 1 lg iaurt
Pieptul de pui si broccoli se fierb separat, după care se adaugă intr-un bol împreună cu smântâna, iaurtul, laptele, ouăle și se blendează. În pasta obținută se adaugă încet și făina și se amestecă folosind o lingură. Se pune mozzarella și se așează compoziția în formele de brioșe. Se dau la cuptorul preîncălzit la 200 grade pt 30 minute ( până se rumenesc ușor).
Dacă și voi apreciați brioșele ca și gustare, vă invit să le încercați și pe cele cu broccoli și brânză Gouda ( rețeta aici)
Poftă bună!
[…] Brioșe cu piept de pui și mozzarella […]
Deci am facut de 2 ori briosele cu pui si mozzarella si nu se patrund inauntru.Am respectat reteta dar nu am putut sa le mancam deoarece nu erau facute inauntru,ma gandesc ca lipseste ceva din reteta sau gradele de cuptor ceva nu este in regula.
Buna seara,
Brioșele cu pui și mozzarella ies ușor umede în interior tocmai datorită mozzarellei care se topește, deci nu crude. Eu majoritatea brioșelor le coc aproximativ 25-30 minute la 180 de grade. Deci, la 200 de grade, cu atât mai mult ar trebui să fie ok. Nu imi explic ce ar fi putut sa se întâmple. La noi în familie sunt apreciate de toți!