Brioșe delicioase cu zmeură, cu o aromă deosebită și pline de savoare. Când am auzit prima dată de “brioșe” mi s-a părut că sună a ceva destul de complicat și după o încercare nereușită am zis:” gata, mă las”. Dar fiind o persoană destul de ambițioasă m-am gândit:” cum altii pot și eu nu?”, astfel că acum fac brioșe în te miri ce combinații 😅! O variantă “sărată ” sunt brioșele cu broccoli și brânză Gouda ( rețeta aici).
Pentru a prepara brioșe cu zmeură avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 120 gr unt
- 2 linguri zahăr brut ( sau sirop de arțar )
- 2 ouă
- 300 gr făină
- 1 linguriță praf copt
- un praf de nucșoară
- 150 ml lapte
- zmeură
Untul la temperatura camerei se taie cubulețe și se amestecă bine cu zahărul și cele 2 ouă. Separat făina se amestecă împreună cu praful de copt și nucșoara, se cerne peste compoziția de unt și se amestecă. Se adaugă laptele și la final se încorporează zmeura. Se pune crema în formele de brioșe și se bagă tava în cuptorul preîncălzit la 190 grade pentru 30 – 35 minute.
Poftă bună!