Diversificare Familie Retete Gastrita

Budinca de orez cu lapte și mere

Budinca de orez cu lapte și mere – un preparat delicios, o altă variantă pentru clasicul orez cu lapte atât de îndrăgit de toți copii, și de noi, adulții! Pe mine, orezul cu lapte mă duce instant cu gândul la copilărie și vă spun cât se poate de sincer că nu am mâncat niciunde un orez cu lapte la fel de gustos ca cel pregătit de mama mea. Nici măcar mie nu imi iese la fel de gustos ca al ei și cred că este vorba de imensa dragoste pe care o pune în prepararea lui!

Așa cum spuneam, am ales să pregătesc o budincă la cuptor, potrivită pentru afecțiunile gastrice și pentru mezina familiei, fiind #babyfriendly.

Ingrediente:

  • 170 gr orez
  • 1 litru de apă ( sau cât este necesar până orezul este fiert)
  • 3 linguri sirop de arțar
  • 4 mere dulci rase
  • 1 cub de unt
  • coajă rasă de lămâie bio
  • 500 ml lapte
  • 2 ouă
  • un praf de scorțișoară

Orezul se spală bine și se pune la fiert cu apă cât să îl acopere. Pe măsură ce orezul fierbe, se mai adaugă apă puțin câte puțin iar când orezul este aproape fiert și apa a scăzut, adăugăm laptele.

Într-o tigaie antiaderentă punem cubul de unt, merele rase și praful de scorțișoară pe care le călim aproximativ 5 minute amestecând constant.

Separăm albușurile de gălbenușurile celor două ouă iar albușurile le batem spumă.

Gălbenușurile le amestecăm cu siropul de arțar, coaja de lămâie, merele rase și călite orezul prefiert și adăugăm treptat albușurile bătute spumă, amestecând ușor!

Se pune în vas termorezistent uns cu unt și se dă la cuptor cca 40 minute.

Budinca de orez cu lapte și mere

Poftă bună!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares
error

Va place acest blog? Raspanditi vestea :)

Inline