Diversificare Familie

Calamar umplut în sos roșu

Calamar umplut în sos roșu pentru toate persoanele care iubesc fructele de mare!

Rețeta este inspirată din bucătăria italiană, ușor modificată și adaptată pentru a obține un preparat pe placul întregii familii.

Ingrediente pentru umplutură:

  • – 3 linguri pesmet
  • – 4 calamari
  • – 50 gr parmezan ras
  • – 2 ouă
  • – 3 linguri ulei măsline
  • – 1 lingură capere mici, murate
  • – pătrunjel tocat
  • – sare
  • – puțină apă să lege compoziția

Ingrediente pentru sos:

  • – 1 lingură ulei de măsline
  • – 400 ml suc de roșii
  • – oregano
  • – sare
  • – lingură zeamă de lămâie
  • – 100 ml apă
  • – 1 foie de dafin

Calamarul se curăță și se spală foarte bine. Din ingredientele necesare pentru umplutură se face o compoziție, asemănătoare unei paste, cu care se umple fiecare calamar, fără a fi prea plin. Când calamarul este umplut, se prinde cu grijă cu o scobitoare.

Într-o tigaie antiaderentă, suficient de încăpătoare, se prepară sosul, se adaugă calamarii și se lasă să fiarbă la foc mic, aproximativ 20 de minute, întorcându-i la jumătatea timpului de gătire, pentru a fierbe uniform.

Calamar umplut în sos de roșii

Preparatul rezultat a fost un adevărat succes și cu siguranță îl vom!

Dacă și voi iubiți fructele de mare și v-a plăcut această rețetă, puteți încerca și o altă variantă de calamar umplut pe care o găsiți aici!

Poftă bună!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares
error

Va place acest blog? Raspanditi vestea :)

Inline