Calamar umplut în sos roșu pentru toate persoanele care iubesc fructele de mare!
Rețeta este inspirată din bucătăria italiană, ușor modificată și adaptată pentru a obține un preparat pe placul întregii familii.
Ingrediente pentru umplutură:
- – 3 linguri pesmet
- – 4 calamari
- – 50 gr parmezan ras
- – 2 ouă
- – 3 linguri ulei măsline
- – 1 lingură capere mici, murate
- – pătrunjel tocat
- – sare
- – puțină apă să lege compoziția
Ingrediente pentru sos:
- – 1 lingură ulei de măsline
- – 400 ml suc de roșii
- – oregano
- – sare
- – lingură zeamă de lămâie
- – 100 ml apă
- – 1 foie de dafin
Calamarul se curăță și se spală foarte bine. Din ingredientele necesare pentru umplutură se face o compoziție, asemănătoare unei paste, cu care se umple fiecare calamar, fără a fi prea plin. Când calamarul este umplut, se prinde cu grijă cu o scobitoare.
Într-o tigaie antiaderentă, suficient de încăpătoare, se prepară sosul, se adaugă calamarii și se lasă să fiarbă la foc mic, aproximativ 20 de minute, întorcându-i la jumătatea timpului de gătire, pentru a fierbe uniform.
Preparatul rezultat a fost un adevărat succes și cu siguranță îl vom!
Dacă și voi iubiți fructele de mare și v-a plăcut această rețetă, puteți încerca și o altă variantă de calamar umplut pe care o găsiți aici!
Poftă bună!