Cannelloni cu pui și spanac – un preparat italienesc pe placul întregii familii! Puteți folosi diferite umpluturi atunci când alegeți să folosiți pastele cannelloni, dar mie îmi place foarte mult combinația folosită în acest preparat! Este gustoasă, sățioasă și pe placul soțului ( care este “carnivor” 😅 ).
Ingrediente:
- 300 gr cannelloni
- 600 gr piept de pui
- 200 gr mozzarella rasă
- 100 gr parmezan ras
- 2 ouă
- o mână spanac
- nucșoară măcinată
- 1 l lapte
- 40 gr făină
- 50 gr unt
- 2 linguri ulei de măsline ( se adaugă în apa în fierb pastele pentru a nu se lipi )
- sare ( după preferință) – eu nu am mai adăugat
Modul de preparare:
Într-o tigaie se pune la călit în puțin unt carnea de pui tăiată cubulețe. Când carnea este aproape făcută se blendează împreună cu spanacul opărit, cele 2 ouă, mozzarella și 50 gr parmezan ras până rezultă o compoziție omogenă cu care umplem fiecare cannelloni în parte.
Pastele se fiert 3 minute în apă cu sare si ulei de măsline și se scot pe o tavă, așezate în așa fel încât să nu se atingă una de alta pentru a nu se lipi.
Intr-o crăticioară amestecăm 1 l lapte cu 40 gr făină, un cub de unt, sare ( dacă alegeți să mai puneți), nucșoară și punem pe aragaz, la foc mic, amestecând până când obținem un sos nu foarte gros.
Luăm o tavă termorezistentă pe care o ungem cu unt, punem jumătate din cantitatea de sos, după așezăm cannelloni umpluți și adăugăm restul de sos. Punem parmezan ras deasupra și dăm la cuptor 40 minute la 180 grade. Dacă vă plac pastele vă propun să încercați și spaghetele cu dovlecel și calamar ( rețeta aici ). Se prepară foarte repede, iar gustul este unul deosebit!
Poftă bună!