Cartofi cu pui gratinați – un prânz relativ rapid, potrivit pentru o masă în familie, cum este și rețeta de cartofi copți ( o găsiți aici )! Când ai copil mic, trebuie cumva să adaptezi, prin urmare cantitatea de sare a fost relativ redusă ( doar sarea conținută de cașcaval ), dar ne-am pus fiecare în farfurie daca am considerat că mai este necesar șiam servit cu murături! O bunătate!
Ingrediente:
- 1 kg de cartofi
- 1 piept de pui
- 150 gr cașcaval ras
- 3 ouă
- 150 gr smântână 20% grăsime
- oregano
- unt
- sare ( opțional )
Cartofii se curăță de coajă și se pun la fiert ( întregi sau tăiați jumătate ).
Pieptul de pui se taie cubulețe și se pune într-o tigaie antiaderentă cu puțin unt, sare ( opțional) și oregano. Când cartofii sunt aproape fierți se oprește focul, se aruncă apa în care au fiert și se lasă la răcit.
Într-un caston batem cele 3 ouă și le amestecăm împreună cu cascavalul ras și smântâna.
Luăm un vas de ceramică pe care îl ungem cu unt, punem jumătate din cartofi tăiați cubulețe
– carnea de pui cubulețe
– jumătate din amestecul de ouă cu smântână și cașcaval
– cartofi cubulețe și ultima dată ce ne-a mai rămas din ouăle amestecate cu cașcavalul și smântâna.
Se introduce la cuptor preîncălzit la 200 de grade pentru aproximativ 30 de minute.
Poftă bună!