Diversificare Familie Retete Gastrita

Cartofi cu pui – gratinați

Cartofi cu pui gratinați – un prânz relativ rapid, potrivit pentru o masă în familie, cum este și rețeta de cartofi copți ( o găsiți aici )! Când ai copil mic, trebuie cumva să adaptezi, prin urmare cantitatea de sare a fost relativ redusă ( doar sarea conținută de cașcaval ), dar ne-am pus fiecare în farfurie daca am considerat că mai este necesar șiam servit cu murături! O bunătate!

Ingrediente:

  • 1 kg de cartofi
  • 1 piept de pui
  • 150 gr cașcaval ras
  • 3 ouă
  • 150 gr smântână 20% grăsime
  • oregano
  • unt
  • sare ( opțional )
Cartofii curățati de coajă și puși la fiert

Cartofii se curăță de coajă și se pun la fiert ( întregi sau tăiați jumătate ).

Pieptul de pui se taie cubulețe și se pune într-o tigaie antiaderentă cu puțin unt, sare ( opțional) și oregano. Când cartofii sunt aproape fierți se oprește focul, se aruncă apa în care au fiert și se lasă la răcit.

Într-un caston batem cele 3 ouă și le amestecăm împreună cu cascavalul ras și smântâna.

Luăm un vas de ceramică pe care îl ungem cu unt, punem jumătate din cartofi tăiați cubulețe

– carnea de pui cubulețe

– jumătate din amestecul de ouă cu smântână și cașcaval

– cartofi cubulețe și ultima dată ce ne-a mai rămas din ouăle amestecate cu cașcavalul și smântâna.

Cartofi cu pui - gratinați

Se introduce la cuptor preîncălzit la 200 de grade pentru aproximativ 30 de minute.

Poftă bună!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares
error

Va place acest blog? Raspanditi vestea :)

Inline