Cheesecake cu mango și banană 1
Diversificare Familie Retete Gastrita

Cheesecake cu mango și banană

Cheesecakeul cu mango și banană, un desert răcoritor, suficient de dulce și pe care îl putem oferi cu încredere celor mai mici membrii ai familiei, după vârsta de 1 an, pentru că am folosit mierea în compoziție 😊!

Hei, și să specific si faptul că ne putem bucura de aroma acestui cheesecake și dacă suferim de gastrita 😊? Desigur, ca orice preparat culinar, toleranța gastrică este subiectivă, însă cred că ingredientele folosite sunt destul de “prietenoase”, având în vedere că predomină brânza de vaci.

Persoanele care doresc un desert mai dulce pot adăuga o lingura – două în plus de miere sau după preferință. Deasemenea, se poate folosi mai puțină brânză de vaci și se poate adauga mai multa brânză mascarpone sau smântână. Personal, am preferat să predomine brânză de vaci pentru că este mai potrivită pentru un copil mic. Am folosit o tavă cu diametrul de 28 cm, prin urmare, dacă folosiți o tavă mai mică, va trebui să adaptați cantitățile pentru dimensiunea pe care o folosiți!

Ingredientele folosite sunt următoarele:

Blat:

  • 350 gr biscuiți digestivi
  • coajă bio de portocală
  • nuca de cocos
  • 100 gr unt

Crema:

  • 400 gr mascarpone
  • 800 gr brânză cremoasă de vaci
  • o banană foarte coaptă, pasată
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri smântână 20% grăsime
  • mango tăiat cubulețe
  • 2 linguri agar agar

Biscuiții se pisează și se amestecă împreună cu untul topit, coaja de portocală și nuca de cocos. Se întinde pe fundul tăvii și se presează. Separat se amestecă toate brânzeturile cu mierea, banana și mango. În 250 ml apă se pun cele 2 linguri de agar agar și se fierbe cca 6 minute după care, compoziția îngroșată se toarnă peste amestecul de brânzeturi și mango și se încorporează foarte bine. Amestecul rezultat se toarnă în tavă peste blatul de biscuiți și se nivelează.

Cheesecake cu mango, banana, branza de vaci si agar agar

Decor: mango tăiat cubulețe și o mână de zmeură se pun la fiert in 200 ml apă cu 1/2 lingură agar agar. După 6 minute se toarnă peste cheesecake în tavă și se nivelează. Se dă la frigider minim 3 ore după care se poate servi!

Un alt desert potrivit pentru copii este și tarta cu fructe proaspete și mascarpone ( rețeta aici ).

Poftă bună!

70 / 100 SEO Score
Please follow and like us:
Follow by Email
Facebook
Twitter
Pinterest
Pinterest
Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares
error

Va place acest blog? Raspanditi vestea :)

Inline