Diversificare Familie Retete Gastrita

Chiftele de pasăre și cașcaval 😊

Chiftelele..cui nu ii plac 😊? Fie ele simple sau cu sos, prăjite sau la cuptor, din carne de pui sau de porc? Când ai probleme cu stomacul și gastrita, până și “banalele” chifteluțe devin un “lux”. Cunoaștem prea bine senzația de arsură gastrică pe care o ai după ce le consumi! Noroc cu mica mea de 1 anișor,  căreia imi place să îi pregătesc tot felul de preparate pentru a avea o alimentație cat mai sănătoasă și mai diversificată. 

Astfel, primind un piept de găină de țară m-am gândit ce aș putea să ii pregătesc din el și mi-a venit ideea de a ne delecta cu câteva chifteluțe, convinsă fiind că vor ieși delicioase și știind că i-am mai dat și i-au plăcut. Și nu m-am înșelat😊! Au ieșit moi,  gustoase și potrivite pentru întreaga familie, chiar și pentru gastrita mea😅. Am servit câteva și  nu am avut nicio arsură gastrică, nimic.

Pentru cea mică mi-a venit ideea să improvizez un sos din 2 roșii proaspete ( măricele),  câteva linguri de apă rece, puțin ulei de măsline și un grăunte de usturoi întreg, pe care l-am scos la final pentru că nu este foarte încântată de gustul usturoiului și nu am vrut să fie foarte pronunțat, ci să rămână doar o aromă.

Am “pasat” 4 chifteluțe în sos, pentru a se amesteca aromele. A ieșit o bunătate,  un sos dulceag, pe placul celei mici. Ingredientele folosite sunt simple iar prepararea lor este la fel de simplă. Bineinteles, pentru ea nu am folosit sare, cașcavalul fiind suficient pentru a oferi aromă și gust preparatului. Și uite așa, am găsit o variantă potrivită și pentru mine.

Pentru persoanele care nu ” se împacă ” bine cu roșiile,  pot renunța la varianta de sos pentru că roșiile sunt acide și pot provoca arsuri gastrice ( deși, atunci când sunt gătite nu sunt la fel de iritante gastric cum sunt atunci când se consumă în stare crudă).

Deci…da, se pot face foarte bine chifteluțe fără ceapă sau usturoi și fără a fi prăjite în ulei! Merită să le încercați 😊! Același sfat și pentru rețeta de drob de pui, pe care o puteți prepara oricând ( rețeta aici )las mai jos ingredientele folosite, precum și modul de preparare.

Ingrediente:

  • 500 gr carne tocată de pui ( am avut piept de găină de țară)
  • 1 ou
  • 1 cartof fiert
  • 1 morcov fiert
  • cimbru
  • 50 gr cașcaval ras
  • sare după gust

Mod de preparare:

amestecul de carne de pasare, cascaval si legume
chiftelele pregatite si date la cuptor

Cartoful și morcovul se fierb puțin după care se scot și se pasează. Am amestecat carnea tocată cu restul ingredientelor. Mi-am uns mâinile cu ulei de măsline și am format chifteluțe mici pe care le-am așezat în tavă, pe hârtie de copt. Am băgat tavă în cuptor preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute. Au iesit delicioase😊!

Poftă bună!

Please follow and like us:

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares
error

Va place acest blog? Raspanditi vestea :)

Inline