Chifteluțele cu ricotta și ardei copt sunt un preparat la care am ajuns încercând să combin ricotta cu …”ceva” potrivit! Și nu cred ca am dat greș 😊! Gustul este unul “special” și inovativ! Poată parea ciudat că am ales să folosesc coajă rasă de lămâie, dar oferă preparatului o prospețime și o savoare aparte! Desigur, dacă nu doriți, nu o folosiți! Fiecare poate folosi ingredientele după bunul plac!
Cred că se pot încerca și de către persoanele cu un regim mai special ( de exmplu probleme gastrice: ulcer, gastrita ), dar pot fi oferite și celor mici pe post de gustare sau la o masă principală!
Ingrediente:
- 100 gr ricotta
- 2 linguri parmezan ras
- 2 ardei capia copți
- o mână de spanac
- 1 ou
- 2 linguri de făină
- coaja rasă de la o lămâie ( opțional )
- 1 lingură ulei de măsline
Ardeii, după ce au fost copți, se curăță și se toacă. Tocăm, deasemenea spanacul și îl amestecăm împreună cu toate celelalte ingrediente.
Folosind lingura formăm chifteluțe si le punem pe foaie de copt. Introducem tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30 de minute ( se întorc la jumătatea timpului ).
Poftă bună