Ciorba de roșii cu tăieței de casă trebuie musai încercată vara, când dulceața roșiilor este una deosebită😍! Este o ciorbă ușoară, care se poate servi atât caldă cât și rece și are un gust revigorant.
Ingrediente:
- O ceapă
- 2 morcovi
- 1 ardei gras
- 1 kg de roșii
- 1 lingură ulei de măsline
- cimbru
- sare
- 1 ou
- 2 l apă
- leuștean ( opțional )
Legumele se curăță și se pregătesc pentru ciorbă: ceapa și ardeiul se toacă mărunt iar morcovii se dau pe răzătoare. În oală se pune lingura de ulei, puțină apă și se adaugă legumele care se lasă la înăbușit.
Separat, punem apă la fiert și când aceasta clocotește adăugăm roșiile una câte una și le lăsăm la opărit câteva minute, până pielea începe să se desprindă ușor de pulpă, după care se scot pe farfurie, se curăță pielițele și se dau roșiile pe răzătoare.
Când legumele din oală s-au înăbușit, adăugăm apa și lăsăm până se înmoaie. Adăugăm roșiile date pe răzătoare, cimbru, sare, tăițeii de casă și oul bătut. Lăsăm pe foc aproximativ 10 minute și stingem focul😊! Opțional, se poate adăuga leuștean. O altă ciorbă gustoasă este și cea de salată verde cu omletă ( rețeta aici ).
Poftă bună!