Conopida gratinată – un preparat rapid și foarte simplu de pregătit 😊! Are un gust plăcut și este o mâncare ușoară pentru persoanele cu gastrită ( dacă acele persoane tolerează conopida – asta ține de fiecare caz in parte ). Se poate oferi și copiilor in diversificare, dar se alege un cașcaval fără sare sau se oferă după vârsta de 1 an. O altă rețetă cu conopidă, potrivită în gastrită și diversificare găsiți aici ).
Ingrediente:
- 50 gr cașcaval ras
- 300 ml lapte
- 500 gr conopidă
- 100 gr smântână
- 3 ouă
Se bat ouăle ca pentru omletă. Se adaugă smântâna, jumătate din cantitatea de cascaval ras si laptele. Separat se spală bine conopida și se opăreste 10 minute.
Când conopida este gata, se pune în tavă și se toarnă peste ea amestecul de ouă. Se rade cașcaval deasupra. De bagă tava la cuptor la 180 grade pentru 30 de minute sau până se rumenesc cascavalul.