Dorada regală cu sparanghel și conopidă 1
Diversificare Familie Retete Gastrita

Dorada regală cu sparanghel și conopidă

Dorada regală este printre primii pești care se recomandă în alimentația celui mic, la început de diversificare, dar este portivit si in regimul problemelor stomacale ( gastrită, ulcer ) fiind un pește slab, cu foarte puține oase și care aduce in organism o multitudine de beneficii! Am optat să pregătesc dorada la cuptor, alături de conopidă și sparanghel. A ieșit delicioasă iar legumele foarte aromate. Nouă ne place mult peștele și încercăm să mâncăm cele două porți recomandate săptămânal. O altă rețetă pe gustul nostru este cea de file de crap cu roșii cherry ( rețeta aici ).

Ingrediente:

  • 3 dorade
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură busuioc, oregano uscat
  • 1 lămâie
  • 5 căței de usturoi curățați
  • 1 legătură de mărar
  • sare după gust
  • câteva flori de conopidă
  • 4-5 fire de sparanghel

Doradele se spală, se curăță și se crestează ușor. Grăunții de usturoi se taie felii și se pune în fiecare “crestătură” a peștelui câte o felie de usturoi. Se prepară un amestec din ulei de măsline cu oregano si busuioc uscat și se ung peștii. Lămâia se taie felii subțiri și se curăță coaja, inclusiv partea albă a lămâii, care de obicei oferă preparatelor un gust ușor amărui. Dorada se umple cu feliile de lămâie și mărar tocat și se asezonează cu puțină sare ( nu adaug sare peste peștele celei mici ).

Dorada regală cu sparanghel și conopidă

Lângă pește, în tavă se adaugă conopida buchețele mici și sparanghelul bucățele, unse cu puțin ulei de măsline. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 45 de minute .

Dorada regală la cuptor cu sparanghel și conopidă

Poftă bună!

72 / 100 SEO Score
Please follow and like us:
Follow by Email
Facebook
Twitter
Pinterest
Pinterest
Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares
error

Va place acest blog? Raspanditi vestea :)

Inline