Diversificare Familie Retete Gastrita

Dulceață de căpșuni fără zahăr

Dulceața de căpșuni cu suc de mere, în loc de zahăr, este deosebit de aromată și sănătoasă! Nu adăugăm foarte mult suc de mere deoarece căpșunile își vor lăsa propriul suc, iar dulceața va păstra aroma naturală a fructului. Recomand să alegeți căpșuni coapte, dulci pentru a evita ca dulceața să iasă prea acrișoară. Va rezulta un preparat delicios, pe care îl puteți oferi cu incredere copiilor în diverse deserturi sau oferit simplu, pe pâine.

Ingrediente:

  • 2 kg căpșuni
  • 500 ml suc de mere natural
  • coaja rasă de la o lămâie bio

Se pune în cratiță sucul de mere și se lasă să fiarbă puțin. Adăugăm căpșunile curățate și tăiate în jumătăți. Lăsăm să fiarbă la foc potrivit aproximativ o oră amestecând din cand in cand și adunând spuma care se formează deasupra. Adăugăm coaja de lămâie și lăsăm să fiarbă până se leagă sosul. Oprim, punem dulceața fierbinte în borcane curate și șterse bine de apă închidem foarte strâns capacele și fierbem borcanele aproximatix 45 de minute la “bain marie”. După cele 45 de minute oprim focul si lăsăm borcanele in cratiță să se răcească după care se pot pune în cămară. Din 2 kg de căpșuni mi-au ieșit aproximativ 5 borcane de 300 gr cu dulceață.

Dulceață de căpșuni fără zahăr

Poftă bună!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares
error

Va place acest blog? Raspanditi vestea :)

Inline