Gnudi este un preparat foarte ușor și rapid, așa cum sunt majoritatea preparatelor din gastronomia italiană. Cred că se poate oferi cu încredere în diversificarea celor mici sau în regimul afecțiunilor gastrice, având în vedere ingredientele folosite:
- 250 gr ricotta
- 2 linguri parmezan ras
- 5 linguri pesmet
- 1 ou
Se amestecă toate ingredintele iar din aluatul umed se formează biluțe. Se pune apă la fiert iar când apa fierbe se adaugă gnudi și se lasă până se ridică la suprafața apei.
Într-o tigaie antiaderentă se prepară un sos din următoarele ingrediente:
- un cub de unt
- 50 ml smantănă
- parmezan ras după preferință
- salvie uscată
Peste sos se adaugă gnudi și puțin din apa în care au fiert și se amestecă. Se așează pe farfurie și se servesc cu parmezan ras deasupra.
Se pot prepara și cu sos roșu, totul ține de preferințe și de gusturi!
Poftă bună!