Gnudi cu sos alb
Diversificare Familie Retete Gastrita

Gnudi

Gnudi este un preparat foarte ușor și rapid, așa cum sunt majoritatea preparatelor din gastronomia italiană. Cred că se poate oferi cu încredere în diversificarea celor mici sau în regimul afecțiunilor gastrice, având în vedere ingredientele folosite:

  • 250 gr ricotta
  • 2 linguri parmezan ras
  • 5 linguri pesmet
  • 1 ou
aluat de gnudi

Se amestecă toate ingredintele iar din aluatul umed se formează biluțe. Se pune apă la fiert iar când apa fierbe se adaugă gnudi și se lasă până se ridică la suprafața apei.

Într-o tigaie antiaderentă se prepară un sos din următoarele ingrediente:

  • un cub de unt
  • 50 ml smantănă
  • parmezan ras după preferință
  • salvie uscată

Peste sos se adaugă gnudi și puțin din apa în care au fiert și se amestecă. Se așează pe farfurie și se servesc cu parmezan ras deasupra.

Gnudi cu sos alb

Se pot prepara și cu sos roșu, totul ține de preferințe și de gusturi!

Poftă bună!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares
error

Va place acest blog? Raspanditi vestea :)

Inline