Grisine am ronțăit cu toții de-a lungul timpului și au fost mereu “la îndemână” când eram grăbiți, dar simțeam nevoia să luăm o gustare “din mers”.
Astfel, am vrut sa încerc o variantă de grisine făcute în casă, cu ingrediente pe placul nostru și pe care să le pot oferi celei mici la gustare (deci trebuia o variantă #babyfriendly). Cum roșia este prietenă bună cu brânza, m-am gândit că s-ar “înțelege” bine și în varianta lor ” fițoasă” de parmezan și roșii uscate.
Eu am avut roșii uscate la soare de la bunica, dar se găsesc foarte ușor și în comerț (doar că trebuie să verificați ingredientele pentru că multe variante au sare adăugată) sau le puteți prepara în casă.
Ingrediente:
- 250 gr făină
- 150 ml lapte călduț
- 7 gr drojdie uscată
- 1 linguriță miere
- 1 lingură semințe de mac
- 2 linguri parmezan ras
- 1 lingură roșii deshidratate tocate
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 ou de țară pentru uns
Se amestecă toate ingredientele de mai sus ( fără ou )până se formează un aluat ca de pâine pe care îl frământăm ușor. Punem aluatul într-un castron și îl lăsăm la dospit 30 minute.
După cele 30 de minute punem aluatul pe masa tapetată cu făină și îl împărțim în părți egale pe care le rulăm ușor pe masă, cu ajutorul degetelor ( eu am uns mâinile cu puțin ulei de măsline pentru a se rula aluatul mai ușor și a evita să se lipească de masă ).
Grisinele astfel formate le punem in tavă, pe hârtie de copt, le ungem cu ou bătut si punem tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru cca 20 minute.
Au ieșit foarte gustoase și crocante s-au mâncat imediat astfel că au mai rămas doar 3 grisine pentru a doua zi 😊!
Dacă vă plac “ronțăielile”, vă invit să încercați și biscuiții cu nucă și stafide ( rețeta aici). Sunt delicioși!
Poftă bună!
[…] Grisine „rustice” […]