Khachapuri - placinte delicioase cu branza
Diversificare Familie Retete Gastrita

Khachapuri – plăcinte georgiene cu brânză

Khachapuri – este o plăcintă georgiană care va fi cu siguranță pe placul tuturor celor care iubesc preparatele cu brânză!

Ingredinte pentru aluat:

  • 300 gr făină tip 650
  • 5 gr drojdie uscată
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 150 ml apă caldă
  • 1 linguriță zahăr brun

Ingrediente pentru topping:

  • 100 gr brânză feta
  • 100 gr mozzarella rasă
  • 30 gr unt topit
  • 2 căței de usturoi rași

Se amestecă toate ingredintele pentru aluat si se frămantă energic. Aluatul rezultat se lasă la dospit aproximativ 30 de minute după care se împarte în 3 părți egale ( sau mai multe – în funcție de cât de mari doriți să fie plăcintele sau pentru câte persoane doriți să le faceți ).

Într-un ibric topim untul și îl amestecăm cu usturoiul ras, pentru a-l aromatiza.

Punem puțin ulei de măsline pe blatul de lucru, luăm fiecare bucată de aluat si o întindem ușor cu podul palmei. Ungem aluatul cu untul aromatizat și răsucim ușor marginile, formând o bărcuță.

Punem bărcuțele în tavă, pe hârtia de copt iar în mijloc punem brânza mărunțită.

Khachapuri - placinte georgiene cu branza feta si mozzarella

Ungem marginile bărcuțelor cu unt topit si dăm tava la cuptor, la 200 grade pentru 20 de minute.

Khachapuri - placinte delicioase cu branza

Puteți să vă ” personalizați ” fiecare plăcintă în funcție de cantitatea și tipul de brânză pe care doriți să o conțină sau puteți să adăugați mărar, care merge foarte bine cu brânza!

Poftă bună!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares
error

Va place acest blog? Raspanditi vestea :)

Inline