Khachapuri – este o plăcintă georgiană care va fi cu siguranță pe placul tuturor celor care iubesc preparatele cu brânză!
Ingredinte pentru aluat:
- 300 gr făină tip 650
- 5 gr drojdie uscată
- un praf de sare
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 150 ml apă caldă
- 1 linguriță zahăr brun
Ingrediente pentru topping:
- 100 gr brânză feta
- 100 gr mozzarella rasă
- 30 gr unt topit
- 2 căței de usturoi rași
Se amestecă toate ingredintele pentru aluat si se frămantă energic. Aluatul rezultat se lasă la dospit aproximativ 30 de minute după care se împarte în 3 părți egale ( sau mai multe – în funcție de cât de mari doriți să fie plăcintele sau pentru câte persoane doriți să le faceți ).
Într-un ibric topim untul și îl amestecăm cu usturoiul ras, pentru a-l aromatiza.
Punem puțin ulei de măsline pe blatul de lucru, luăm fiecare bucată de aluat si o întindem ușor cu podul palmei. Ungem aluatul cu untul aromatizat și răsucim ușor marginile, formând o bărcuță.
Punem bărcuțele în tavă, pe hârtia de copt iar în mijloc punem brânza mărunțită.
Ungem marginile bărcuțelor cu unt topit si dăm tava la cuptor, la 200 grade pentru 20 de minute.
Puteți să vă ” personalizați ” fiecare plăcintă în funcție de cantitatea și tipul de brânză pe care doriți să o conțină sau puteți să adăugați mărar, care merge foarte bine cu brânza!
Poftă bună!