Legume cu pui la cuptor fac ori de câte ori vreau sa pregătesc ceva ușor, plin de vitamine și de gust. Ce îmi place cel mai mult la acest preparat este faptul ca îl pot adapta și pregăti cu legumele rămase prin frigider sau cămară.
Sunt persoane care suferă de gastrită și prezintă disconfort atunci când consumă, de exemplu ciuperci sau cartofi. Prin urmare, puteți să le înlocuiți cu alte legume. Deasemenea, ceapa si usturoiul verde puteți să nu le consumați, însă ele oferă un gust minunat preparatului iar gătite îngrijit nu ar trebui să mai provoace arsuri gastrice ( personal, nu am probleme, dar depinde de la caz la caz )!
Ingrediente:
- 1 dovlecel decojit și fără semințe
- 4 ciuperci mari
- 3 cartofi
- 1 ardei gras roșu
- morcov rondele ( opțional)
- 2 pulpe de pui dezosate
- 2 fire usturoi verde
- 1 fire ceapă verde
- ulei de măsline
- pătrunjel verde
- un praf de sare
Legumele se curăță și se taie cubulețe. Se pun in tavă termorezistent împreună cu bucățelele de pui, puțin ulei de măsline și un praf de sare și se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru aproximativ o oră ( timpul de gătire diferă în funcție de ce legume folosiți). Când legumele sunt gătite, se scoate tava și se presară pătrunjel tocat.
Este o rețetă care mă scoate tot timpul din marea problemă : “astăzi ce mai gătesc?”
Încercați cu încredere și alte rețete pe bază de pui ( găsiți aici)!
Poftă bună!